кликните да бисте омогућили зумирање
loading...
Нисмо нашли резултате
отворите мапу
Поглед Роадмап Сателит Хибрид Терен Моја локација Цео екран Прет Следећи
Napredna pretraga
Резултати претраге

Otvoren počasni konzulat Srbije u Alanji

Поставио admin на јул 19, 2021
0

Dana 17.07.2021god u Alanji Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković otvorio je počasni konzulat Srbije u Alanji, pri tom iskatnuvši da Alanja predstavlja vrlo značajnu regiju Turske sa ogromnim turističkim potencijalom, koju svake godine posećuje sve više građana Srbije.

Otvaranju konzulata u petak uveče prisustvovali su upravnik okruga Alanje Fatih Urkmezer, gradonačelnik Adem Murat Judžel i počasni konzul Oktaj Karađa, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasador Marković je rekao da čvrsto veruje da je Oktaj Karađa pravi izbor za počasnog konzula i da će s njim na čelu konzulata odnosi dve prijateljske zemlje napredovati, ne samo u oblasti turizma, već i u svim granama privrede, gde Srbija i Turska imaju šta da ponude jedna drugoj.

Oktaj Karađa je istakao da mu je velika čast što je izabran za počasnog konzula Srbije u Alanji, dodajući da je funkcija koju će obavljati privilegija, ali i obaveza da pruži doprinos daljem napredovanju odnosa Srbije i Turske, čemu su poseban pečat svojim ličnim odnosom dali predsednici Turske Redžep Tajip Erdogan i Srbije Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Alanje Adem Murat Judžel istakao je značaj otvaranja počasnog konzulata, pre svega zbog saradnje u pogledu turizma, kao i privrednih odnosa, istakavši da je to 11. počasni konzulat koji je otvoren u Alanji, prenosi Tanjug.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su visoki zvaničnici iz Antalije i Alanje, počasni konzuli, kao i predstavnici turističkog i privrednog sektora.

Izvor: Ministarstvo inostranih poslova

  • Napredna pretraga

    0 € до 1.500.000 €

Упоредите огласе