кликните да бисте омогућили зумирање
loading...
Нисмо нашли резултате
отворите мапу
Поглед Роадмап Сателит Хибрид Терен Моја локација Цео екран Прет Следећи
Napredna pretraga
Резултати претраге

Vodič kupovine nekretnina

Troškovi kupovine nekretnine u Turskoj

Ukupni administrativni troškovi kupovine nekretnine u Turskoj-Alanji ne bi trebali da budu veći od 2000€.

NEW LIFE TURKEY za svoje klijente proviziju usluga u posredovanju kupo-prodaje ne naplaćuje od kupca, već od prodavca. Obezbeđujemo transfer od aerodrome-smeštaja-aerodroma, smeštaj, prevodioca za asistenciju u toku boravka kupo-prodaje nekretnine.

Punomoćje-ovlašćenje

Troškovi za davanje punomoćja kod javnog beležnika oko 100€., u situaciji da niste u mogućnosti da prisustvujete potpisivanju kupo-prodajnog Ugovora.

Troškovi prenosa vlasništva

Troškovi ekspertize stana

Odgovorno lice iz kancelarije katastra u dogovoreno vreme na licu mesta vrši procenu predmetne nekretnine-premeravanje kvadrature, upisuje raspored, vrši uvid i upis instalacije vodovodne i elektro mreže predmetne nekretnine…

TAPU

Vlasnički list iznosi 4% od procenjene vrednosti predmetne nekretnine precizirane u kancelariji TAPU-a. Plaća se u banci u trenutku prenosa vlasništva (iznos dobijen u kancelariji TAPU-a obračunat na osnovu zvanične procene najniže vrednosti nekretnine, u zavisnosti od veličine nekretnine).

ISKAN

Upotrebna dozvolaizveštaj o završetku i prijemu zgrade i stana (samo za novoizgrađene nekretnine) iznos u zavisnosti od veličine i lokacije. Sve zgrade i stanovi moraju imati Iskan da bi se mogli prijaviti za korišćenje vode i struje i godišnjeg poreza. Mada je kod većine nekretnina ova taksa već uračunata u cenu nekretnine.

Kupoprodajni Ugovor

Za strane državljane u ovom slučaju RS Srbije potrebno je samo da imate važeći pasoš. Kupoprodajni Ugovor se potpisuje u našoj kancelariji Alanje, koji je tipski Zakonom regulisan za celu Tursku i mogu se menjati samo podaci nekretnine, kupca i prodavca. Ostale odredbe ovog Ugovora ne smeju da se menjaju.

Pošto se potpiše kupo-prodajni Ugovor i izvrši isplata preostale sume novca, vrši se prenos vlasništva u katastru. Nakon izvršenog prenosa vlasništva nekretnine, može se pristupiti prijavi na vodovodnu i elektro mrešu, godišnjem porezu i boravišnoj vizi.

Depozit      

Nakon izbora nekretnine u našoj kancelariji deponujete dogovoreni iznos avansa-rezervacija nekretnine.

Godišnji troškovi za nekretnine u Turskoj

Porez na imovinu u Turskoj (Emlak Vergisi) oko 0,03% vrednosti imovine koja je prijavljena u Opštini (plaća se do kraja maja svake godine).

Ostali troškovi maksimalno 600€

Priključak na mrežu električne energije 

Novi priključak brojila električne energije

Prenos već postojećeg priključka

Priključak na vodovodnu mrežu

Novi priključak na vodovodnu mrežu

Prenos sa predhodnog na novog vlasnika već postojećeg priključka

Prijavu na telefonsku liniju možete Izvršiti samo ako imate dozvolu boravka u Turskoj.

  • Napredna pretraga

    0 € до 1.500.000 €

Упоредите огласе